Meteen naar de inhoud
MACBETH | Foto: Elze van den Akker
All we need is a magic scenery and a few props. And then words alone spark the imagination.

King’s Men speelt op energieke en hartveroverende wijze de grote verhalen van Shakespeare en maakt ze toegankelijk voor een breed publiek. De voorstellingen spelen in een grensnegerende taalmix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare!

Tijdloze klassiekers worden met lichtheid en humor naar het heden bewerkt. Onze voorstellingen spelen open-air op bijzondere erfgoedlocaties aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens. Met de natuur als decor en de historie als coulisse is iedere voorstelling een unieke theaterervaring.

Kester Freriks in THEATERKRANT:
Een vrouwelijke koning als spil van intiem familiedrama

Tournee KING LEAR 2024

De voorverkoop voor de tournee van 2024 met KING LEAR is begonnen! Kijk in de speellijst voor locaties bij u in de buurt, of steek de grens over!

Theaterkrant:
“Door ziekte van een van de beoogde mannelijke spelers neemt regisseur Silvia Andringa de titelrol voor haar rekening. Met haar drie medespelers plus muzikant (gitaar) en zanger Lloyd Philippo, krijgt het altijd weer fascinerende drama over de oude koning een bijzondere lading. (…) De King’s Men weten met minimale middelen een grote dramatische betekenis te scheppen.” (Kester Freriks, 2023)

Het publiek over KING LEAR:
“Het verhaal van King Lear wordt met zoveel humor en echt op een eigen manier gebracht, zonder de essentie en serieusheid van de boodschap te verliezen.”

“Het enthousiasme en de energie van de spelers is aanstekelijk. Ik heb genoten.”

Join the ROYAL FAMILY!
Word lid van onze KING’S MEN-FAMILY en steun ons met een bijdrage.

KING’S MEN heeft sinds 1 januari 2022 een ANBI status, giften aan de stichting zijn gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. Klik hier voor meer informatie.

Het publiek zegt over de KING’S MEN

»Wat een geweldig stuk en wat een prachtig spel! Als je tijd hebt, absoluut gaan! Fantastisch theater.«

»Ganz großes „Kino“ Ihr werdet immer besser. Hat uns 3 wundervolle Stunden in dieser dunklen Zeit hell erleuchtet. — Sehr empfehlenswert!«

»Dieser Abend hat mich in seinem Bann geslagen, ich liebe diese Leichtigkeit der Assoziationen, ganz besonderes berührt hat mich Hamlets abschließender Rap, human faces, they really are consoling and bringing us back.«

»Gisteren hebben we de voorstelling in Breckelenkamp gezien. Zeker de moeite waard! Sfeervolle setting, goed verhaal, geweldig gespeeld, het plezier spatte ervan af! Und die verschiedenen Sprachen run into each other zoals in Huize Scheltinga.  En van harte bedankt dat jullie in deze merkwaardige tijden ook voor een vrij overzichtelijk publiek spelen!«

Sil Andringa in Twentevisie

»Silvia Andringa is de founding mother of KING’S MEN. Een groep van vier charismatische acteurs die opereren langs de oostelijke grenzen en daar Shakespeare in vier talen brengen: Twents, Duits, Nederlands, Engels en soms een woord Deens of Italiaans. Altijd buiten op een Twents landgoed of net over de grens bij de buren op een landgoed als Kloster Bentlage.«

Lees verder op Twentevisie

 
Je bent van harte welkom om ons te volgen, lief te hebben en hulde bewijzen op Facebook en Instagram.

KING’S NEWS

Af en toe sturen we e-mails met nieuws. U kunt zich hier inschrijven voor KING’S NEWS.

Subscribe

* indicates required