Meteen naar de inhoud

Team

Als kleine jongen beleefde Laurens ten Den in zijn eentje allerlei avonturen rijdend op zijn pony door bos en hei. De ene keer voelde hij zich Arendsoog, de andere keer was hij Pipi Langkous. Volwassen geworden verruilde hij de pony voor het theaterpodium. De avonturen bleven. Laurens regisseert, produceert, schrijft en acteert in de meest uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Van popmuziek tot klassiek, van slapstick tot poëzie en van boerenrevue tot Shakespeare. Het is dankzij Laurens liefde voor en kennis van het Twents dat de meertaligheid in de stukken KING’S MEN nog een extra dimensie krijgt.

Christian Cadenbach kreeg zijn toneel opleiding bij Kaca Celan in Düren en aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in New York. Als kleine jongen werd hij verliefd op hagelslag en patat en hij wilde niets liever dan in Nederland wonen. Tegenwoordig is Nederlands zijn tweede toneeltaal. Hij speelde bij Theater K in Aachen, Toneelgroep Maastricht en Het Laagland in Sittard. Hij geeft spelworkshops, communicatietrainingen en vertaalt theaterteksten. Christian woont in een Duits/Belgisch dorp, leest Engels en kookt Thais. De KING’S MEN is zijn artistieke heimat.

Elze van den Akker (vormgeving) studeerde Object theater aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Sindsdien werkt ze als theatermaakster, vormgeefster en illustratrice. Ze werkte onder andere voor de Nederlandse groepen Dogtroep, de Jonge Republiek en Tryater, de Duitse groep Das Letzte Kleinod en het Franse Groupe Zur. Haar specialisatie is locatie- en beeldend theater. Hoewel haar lichte huid en rode haren niet het meest geschikt zijn voor hele dagen in de zon staan wordt ze het gelukkigst van werken in de buitenlucht. Een gezelschap als KING’S MEN past haar dan ook als een handschoen.

Jan Sturmius Becker uit Recklinghausen-Süd sprong direct vanuit het schooltheater op het podium van de Ruhrfestspiele Recklinghausen. Van daar uit voerde zijn artistieke carrière hem als danser bij Theater Freiburg en als acteur door heel Europa. Hij werkte als wasbordvirtuoos en entertainer bij Duo BagaTelli, is mede-oprichter van theatergroep Fetter Fisch, speelde, ensceneerde en maakte choreografieën voor Theater Münster en was elf jaar lid van Impro005. In 2016 won hij met half past selber schuld de RTL-show Die Puppenstars. Jan heeft een oude Mercedes-bus waarin hij woont tijdens de repetities en voorstellingen van KING’S MEN en waaruit hij niet zelden de meest uiteenlopende handige-dingen-die-je-precies-net-nodig had tovert.

Marcell Kaiser werd geboren in het mooie stadje Stadtlohn, nabij de Nederlandse grens. De Ha’tken van de wereld zoals het in een streeklied wordt bezongen. Voor zijn studie vertrok hij naar Münster waar hij voor het eerst met theater in aanraking kwam. Hij trok een tijd met Circus Krone door Europa waar hij het vak van witte clown leerde voordat hij zich weer vestigde in Münster en als zelfstandig theatermaker ging werken. Hij speelt in Cabaret, film, was mede-oprichter van theatergroep Freuynde + Gaesdte, speelde bij Impro 005 en werkt als Klinikclown. Nu is Marcell aangekomen op de plek waar zijn hart ligt: Als Kaiser bij KING’S MEN.

Silvia Andringa (regie en tekstbewerking) is theatermaakster en artistiek leidster. Ze was mede-oprichtster van Jeugdtheater Het Laagland, artistiek leidster van het Halbstark Festival in Münster en heeft in Nederland haar eigen theatergroep De Jonge Republiek. Sinds 2020 speelt zij als performer in The BIG Picture van Theater Fetter Fisch in Münster. Tijdens haar eerste stage van de Regieopleiding Amsterdam kwam ze in aanraking met openluchttheater. De stage liep nogal uit de hand. Gedurende zeven jaar was ze als regieassistente verbonden aan het Amsterdamse Bostheater. De bewerkingen van Shakespeare waren haar favorieten. Silvia creëert voorstellingen vanuit de dynamiek van de locatie en de groep. Ze gebruikt de eigenheid, de taal en diversiteit van de mensen waarmee ze werkt. Het zijn die liefde voor openluchttheater, de eigenzinnige kijk op Shakespeare en de groepsdynamiek die de stukken van KING’S MEN de unieke structuur geven waar ze inmiddels zo bekend om zijn.

 
Je bent van harte welkom om ons te volgen, lief te hebben en hulde bewijzen op Facebook en Instagram.

KING’S NEWS

Af en toe sturen we e-mails met nieuws. U kunt zich hier inschrijven voor KING’S NEWS.

Subscribe

* indicates required