Meteen naar de inhoud

Team

Fotos: Elze van den Akker

Silvia Andringa (regie en tekstbewerking) is theatermaakster en artistiek leidster. Ze was mede-oprichtster van Jeugdtheater Het Laagland, artistiek leidster van het Halbstark Festival in Münster en heeft in Nederland haar eigen theatergroep De Jonge Republiek. Sinds 2020 maakt zij deel uit van de artistieke leiding van het Theaterhaus Ensemble in Frankfurt. Tijdens haar eerste stage van de Regieopleiding Amsterdam kwam ze in aanraking met openluchttheater. De stage liep nogal uit de hand. Gedurende zeven jaar was ze als regieassistente verbonden aan het Amsterdamse Bostheater. De bewerkingen van Shakespeare waren haar favorieten. Silvia creëert voorstellingen vanuit de dynamiek van de locatie en de groep. Ze gebruikt de eigenheid, de taal en diversiteit van de mensen waarmee ze werkt. Het zijn die liefde voor openluchttheater, de eigenzinnige kijk op Shakespeare en de groepsdynamiek die de stukken van KING’S MEN de unieke structuur geven waar ze inmiddels zo bekend om zijn.

Jan-Christoph Tonigs (initiatiefnemer en artistiek leider Kloster Bentlage) studeerde eerst theater-, film en televisiewetenschappen, geschiedenis en Duits aan de Ruhr-Universität Bochum en vervolgens scenario, animatie en regie aan de Filmakademie Baden-Württemberg. Hij werkte als zelfstandig film- en theatermaker en festivalleider. Van 2007 tot 2013 had hij de leiding over Kulturbüro Münsterland. Daar initieerde en organiseerde hij het Duits-Nederlandse kunstproject Grenswerte. Sinds 2013 is Jan-Christoph artistiek leider van Kloster Bentlage in Rheine. Op zijn allereerste werkdag schreef hij een wensenlijst wat hij daar wilde realiseren. Bovenaan die lijst prijkte openlucht theater. Inmiddels is KING’S MEN niet meer los te denken van Kloster Bentlage.

Elze van den Akker (vormgeving) studeerde Object theater aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Sindsdien werkt ze als theatermaakster, vormgeefster en illustratrice. Ze werkte onder andere voor de Nederlandse groepen Dogtroep, de Jonge Republiek en Tryater, de Duitse groep Das Letzte Kleinod en het Franse Groupe Zur. Haar specialisatie is locatie- en beeldend theater. Hoewel haar lichte huid en rode haren niet het meest geschikt zijn voor hele dagen in de zon staan wordt ze het gelukkigst van werken in de buitenlucht. Een gezelschap als KING’S MEN past haar dan ook als een handschoen.

Matthijs Hage (compositie) wist op zijn 5e al dat hij gitaar wilde spelen maar begon pas toen hij 18 was. Na 2 jaar zelfstudie werd hij aangenomen op het conservatorium van Hilversum voor de studie jazz gitaar. In zijn vrije tijd componeerde hij muziek voor een heavy metal formatie. Na zijn studie toerde hij met grote internationale bands als Wall Streets Crash en Sister Sledge maar zijn passie voor componeren werd steeds groter. Na een grote compositie opdracht werd componeren de hoofdmoot. De liefde voor gitaarspel geeft hij nu vooral gepassioneerd door aan zijn leerlingen. Matthijs voelt zich als een vis in het water bij de diversiteit van de makers en de veelzijdigheid van KING’S MEN.

Jeroen van Casteren (techniek) stond al op hele jonge leeftijd op het podium als gitarist van de schoolband. Hij ontdekte echter snel dat hij liever achter de knoppen vóór het podium staat dan erop. De school musical en lokale toneelclub brachten hem liefde voor het theater. Hij volgde de opleiding Podium Techniek en is sindsdien met hart en ziel betrokken bij diverse theatervoorstellingen. Hij houdt evenveel van licht, geluid als video maar heeft wel een grote voorkeur voor kleine producties en openlucht voorstellingen. Gefocust en als team een voorstelling maken en het publiek een unieke ervaring geven vindt hij het mooiste wat er is. Bij het grensoverschrijdend werken van KING’S MEN voelt hij zich als Fries met Brabantse roots helemaal thuis.

 
Je bent van harte welkom om ons te volgen, lief te hebben en hulde bewijzen op Facebook en Instagram.

KING’S NEWS

Af en toe sturen we e-mails met nieuws. U kunt zich hier inschrijven voor KING’S NEWS.

Subscribe

* indicates required