Kloster Bentlage

Onze thuisbasis is Kloster Bentlage in het Duitse Rheine. Het gerestaureerde oude klooster fungeert tegenwoordig als cultuurcentrum, museum, trouwlocatie en hotel. Het is een geliefde plek waar kunstenaars in rust kunnen werken, vakantiegangers na een dag fietsen of wandelen de nacht doorbrengen en inwoners van de stad Rheine de stilte opzoeken.

De eerste voorstelling in 2016 was een initiatief van Jan-Christoph Tonigs, cultuurprogrammeur van Kloster Bentlage. Hij vroeg acteurs Jan Sturmius Becker en Marcell Kaiser om samen met hem ‘een Shakespeare’ te maken in de de tuinen rondom het klooster. Het team werd uitgebreid met acteurs Laurens ten Den, Christian Cadenbach en regisseuse Silvia Andringa. Samen maakten zij TWELFTH NIGHT oder WAS IHR WOLLT. KING’S MEN was geboren. Wat begon als een klein project van liefhebbers groeide uit tot  een tourneegezelschap voor de Duits-Nederlandse grensstreek.

Ook nu nog worden alle voorstellingen van KING’S MEN in de tuinen rondom het klooster ontwikkeld en gerepeteerd en gaan hier in première voordat ze op reis gaan. De open en creatieve sfeer van Kloster Bentlage is inspirerend en geeft alle ruimte aan de makers voor een intensief en optimaal werkproces. Daarbij heeft het landschap alle klassieke elementen in zich die wij ons kunnen wensen: bos, weide, lange paden, binnentuin, boomgaard, ondergaande zon, muren en schuren, een verre horizon, een klassieke entree en een statig gebouw. Deze elementen vinden we ook terug op de andere speellocaties in de grensstreek en ze bepalen mede de sfeer en de vormgeving van de voorstellingen.

Ga voor meer informatie over Kloster Bentlage naar de website.

KINGS NEWS

Wir verschicken ab und zu Emails mit Neuigkeiten. Hier können Sie sich für die KING'S NEWS anmelden.

Af en toe sturen we e-mails met nieuws. U kunt zich hier inschrijven voor KING'S NEWS.

E-Mail-Adresse | adres:

Vorname | Voornaam

Nachname | Achternaam

anmelden | registreren
abmelden | afmelden

Mit Angabe meiner Daten und Absenden der Anmeldung erkläre ich mich einverstanden, den hier bestellten Newsletter per E-Mail zu erhalten. Meine Daten werden nicht an Dritte weitergegeben. Dieses Einverständnis kann ich jederzeit widerrufen. Weitere ausführliche Informationen in der Datenschutzerklärung

Door het verstrekken van mijn gegevens en het indienen van de registratie, ga ik ermee akkoord de hier bestelde nieuwsbrief per e-mail te ontvangen. Mijn gegevens worden niet aan derden verstrekt. Ik kan deze toestemming op elk moment intrekken. Meer gedetailleerde informatie in de Datenschutzerklärung
Je bent van harte welkom om ons te volgen, lief te hebben en hulde bewijzen op Facebook en Instagram.

Gerne kann man uns bei Facebook und Instagram (ver)folgen, lieben und huldigen.